10 beneficii ale consumului de Ginkgo Biloba pentru sănătate

 

În zilele noastre, foarte multe persoane depind de suplimente alimentare naturiste pentru sănatate optimă. Există numeroase motive care fac suplimentele naturiste pe bază de plante o alegere preferată pentru noi. Un astfel foarte cunoscut supliment pe bază de plante reprezentat de Ginkgo Biloba Capsule. Când vei descoperi beneficiile sale uimitoare, nu vei mai uita acest nume. Care sunt beneficiile acestei plante? Află mai jos toate detaliile.

Foarte interesant este faptul că după aruncarea bombei atomice în 1945 asupra orașului Hiroshima singurul supraviețuitor a fost un micuț arbore de ginkgo biloba, care se afla la doar 30 de metri de locul căderii bombei, copac care la doar un an de la tragedie a înmugurit fără să sufere nici o modificație genetică. În China se numeşte „arborele pagodelor“ şi „arborele celor 40 de steme“, în Japonia este numit „arborele templier“, „caisa argintie“ şi „urechea elefantului“ iar în restul țărilor este cunoscut sub denumirea de „arborele de 40 de taleri“.

Beneficiile utilizării de Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba, cunoscut si sub denumirea de “Parul Doamnei” este folosit incă din antichitate in China datorita proprietăților curative într-o varietate de afectiuni. Universitatea din Maryland concluzionează faptul că arborele de Gigko Biloba este una dintre cele mai vechi tipuri de plante de pe Pămant. În momentul de fata, frunzele acestuia sunt folosite pentru o multitudine de tratamente pe bază de plante din intreaga lume.

Ginkgo Biloba a fost studiat pe scară largă pentru efectele sale antiinflamatorii, antioxidante, de formare a trombocitelor și de stimulare a circulației. Potrivit cercetărilor actuale, beneficiile Ginkgo Biloba includ funcția cognitivă îmbunatațită, starea de spirit pozitivă, energia crescută, memoria îmbunatațita și simptomele reduse legate de mai multe boli cronice.

Ce este Ginkgo Biloba?

Ginkgo biloba (denumita științific Salisburia adiantifolia) este un extract natural derivat din frunza arboerului Ginkgo chinezesc numit si „copacul doamnei ”. EGb761 și GBE sunt termenii științifici pentru extractul standardizat de plantă verde de Ginkgo Biloba, care este adesea remarcat pentru efectele sale de creștere ale capacităților cognitive.

Ginkgo a fost studiat de zeci de ani in Franța, Germania și China. Chiar dacă medicina chineza pe bază de plante folosește atat frunzele de Ginkgo uscate cât si semințele de mii de ani, astăzi accentul în studiile clinice este pus pe eficacitatea extractului lichid standard produs din frunzele plantei.

Potrivit medicinii tradiționale chinezesti, dar și studiilor clinice curente, folosirea acestui extract este sigură și eficientă, suplimentele naturiste de Ginkgo Biloba aducând numeroase beneficii organismului, având proprietați protectoare împotriva daunelor mitocondriale, dar și impotriva stresului oxidativ.

10 BENEFICII DOVEDITE ALE GINKGO BILOBA

Îmbunătățește concentrarea

Studiile dovedesc faptul că acest extract ajută împotriva oboselii cronice , declinului cognitiv și îmbunătățește semnificativ puterea de concentrare. Are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și de îmbunătățire a circulației. Toate aceste proprietăți-minune fac din Ginkgo Bilobaun element foarte important pentru bună funcționare a creierului.

Reduce riscul dezvoltării Alzheimer-ului

Cum am spus mai sus, acest extract pe bază de frunze este foarte important pentru sănătatea creierului. Alzheimer este o boală degenerativă care de obicei apare în cazul vârstnicilor, de aceea este foarte important să luăm măsuri timpurii. Multe studii au concluzionat că acest extract poate face minuni în cazul acestei afecțiuni, îmbunătățind memoria, percepția temporalo-spațială și sporirii atenției.
Ginkgo poate ajută și în cazul accidentelor vasculare cerebrale sau în vindecarea unor leziuni craniene.

Ajută împotriva anxietății și depresiei

Dacă suferiți de stres cronic, acesta ajungând în punctul în care va afectează calitatea vieții, acest extract va poate ajuta enorm. Cercetările arată că Ginkgo Bilobapoate ajuta organismul în a gestiona factorii de stres , deci poate avea un impact major asupra sănătății dumneavoastră.

Ajută în menținerea sănătății ochilor

Se pare că acest extract-minune aduce beneficii majore asupra sănătății ochilor , îmbunătățind circulația sângelui în acea zonă și luptând împotriva radicalilor liberi care pot deteriora corneea, macula sau retina. Unele studii evidențiază faptul că  suplimentele alimentare din Ginkgo Bilobasunt împotriva degenerării maculare.
Principalele cauze ale pierderii parțiale sau totale ale vederii sunt cele vasculare, sau cele oxidative, iar extractul de Ginkgo Bilobapoate luptă împotriva acestora, păstrându-vă sănătatea ochilor pentru cât mai mult timp.

Previne sau tratează ADHD

Unele studii au ajuns la concluzia că acest extract poate fi util și în cazul persoanelor care suferă de ADHD, prin îmbunătățirea memoriei și concentrării.

Imbunătațeste libidoul

Se crede că ginkgo are efecte pozitive asupra echilibrului hormonal-în special a nivelului de serotonină, a tensiunii arteriale și a circulației-de aceea ar putea ajuta unii oameni care se luptă cu disfuncție erectila și libidou scăzut. Ginkgo are potențialul de a dilata vasele sanguine și de a îmbunătăți fluxul sangvin la organele genitale, ceea ce este important pentru sănătatea reproducerii.

Unele rapoarte arată că este eficient în tratarea disfuncttei sexuale induse de antidepresiv, predominant cauzată de inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei.

Ajută la tratarea durerilor de cap și a migrenelor

Ginkgo ar putea fi o modalitate eficiena de a remedia în mod natural durerile de cap frecvențe și de a reduce rată și severitatea migrenelor, deoarece reduce durerea, crește dilatarea vaselor de sânge și combate stresul care poate declanșa un atac. Durerile de cap pot fi declanșate de stres, oboseală, alergii, stări de ochi, stare proastă, alcool sau droguri, scăderea nivelului de zahăr din sânge, hormoni, constipație și deficiențe nutriționale. Beneficiile uimitoare pe care le are ginkgo-ul asupra stresului și oboselii noastre merg mană în mană cu capacitatea să de a diminua tensiunea de cefalee.

Reduce simptomele astmului

Unele studii au descoperit că extractul de ginkgo poate reduce simptomele asociate astmului. Deoarece reduce inflamația, îmbunătățește activi

Luptă împotriva fibromialgiei

Unele studii au constatat că suplimentarea cu CoQ10 și ginkgo impreună îmbunatățesc calitatea vietii persoanelor diagnosticate cu fibromialgie, o tulburare a sistemului nervos. Fibromialgia este o durere musculara raspandita în mod obisnuit, insotita de oboseala; dureri de cap; dificultăți de somn, anxietate și depresie. Ginkgo Biloba poate fi utilizat ca un tratament fibromialgie natural.

Ajută la vindecarea hemoroizilor

Anumite studii au constatat ca ginkgo biloba aduce beneficii persoanelor care suferă de hemoroizi dureroși, care determină umflarea și sangerarea datorită unei creșteri a presiunii asupra venelor anusului și rectului. Ginkgo poate ajuta la scăderea durerii și a inflamatiei, ceea face ca ginkgo biloba sa fie un tratament eficace pentru hemoroizi.

Așadar, hai sa vedem un rezumat: Ginkgo Biloba beneficii:

Beneficii ale pielii

  • Ginkgo Biloba are proprietăti anti-imbătranire
  • Functionează că un natural de protecție solară
  • Reduce inflamația pielii
  • Purifica natural organismul
  • Previne probleme ale pielii

Beneficii păr

  • Previne căderea părului

Beneficii pentru sănătate

  • Tulburări respiratorii Tratează
  • Dezvoltarea creierului
  • Protejează Ochii
  • Este bun pentru inimă ta
  • Efect energizant
  • Imbunătăteste circulația sângelui / a>
  • Ajută la creșterea concentrare
  • Luptele de anxietate și depresie
  • Reduce Simptomele sindromului premenstrual
  • Ajută la prevenirea ADHD
  • Imbunătăteste libido
  • Tratează Dureri de cap
  • Vindecă Hemoroizi
  • Luptele Fibromialgia
1 răspunde

Comentariile sunt închise.