Goji

Cunoscute în Tibet și China de peste 2500 de ani miraculoasele fructe Goji au o istorie și tradiție îndelungată.

Acestea sunt amintite în anii 475 în medicina tradițională ca fiind un remediu pentru ficat,rinichiochi, îmbunătățesc circulația sângelui, întăresc mușchii și oasele și asigură longevitate.

Potrivit unei legende din anii 800 d. Ch., câțiva călugării din Tibet care au băut apă dintr-o fântână în care cădeau frunze de goji au observat după o perioadă că sunt mult mai sănătoși.

În timp, oamenii de știință au rămas uimiți de capacitățile acestor fructe. S-a descoperit că acestea conțin nu mai puțin de 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau selenium, 18 aminoacizi și 8 substanțe esențiale vieții.

Tot goji au din belșug vitamina C dar și vitaminele B1, B2, B6, B12 sau vitamina E, destul de rară întâlnită în alimente și extreme de benefică.

Toate aceste elemente vin cu beneficii imense, printre care stimularea imunității, ajutor puternic în digestie sau scăderea nivelului de colesterol.

This post is also available in: Engleză