Ginseng

Incredibilul ginseng a fost descoperit cu 5000 de ani în urmă în nordul Chinei, în munții din Manciuria.

Folosit la început ca aliment, acesta a ajuns să fie rapid venerat pentru efectele sale de întinerire și vitalizare.

Vechiul Canon de acum 3000 de ani arată că ginsengul întărește sufletul, luminează ochii, deschide inima, expulzează răul, îmbunătățește înțelegerea iar dacă este luat perioade lungi de timp prelungește viața.

Prin secolul al III-lea d.Ch. China a creat comerțul internațional cu rădăcină de ginseng, permițând Coreei să obțină mătase chinezească în schimbul ginsengului sălbatic. Panax (a-tot-vindecător sau panaceu) este cuvântul pe care botanistul și exploratorul Carl Anton

Mayer i l-a atribuit ginsengului, iar ulterior planta a mai fost botezată rădăcina divină, boabe roșii, rădăcina vieții sau planta regească.

Cea mai veche mențiune a ginsengului vine dintr-o carte din epoca Chien Han (33-48 i.Hr.) iar prima referință europeană a avut loc în anul 1643, în scrierea Relations della Grande Monarchia Cina, publicată la Roma.

În 1709 ginsengul a fost din nou menționat în The Memoir of the Royal Academy in Paris, de un de părintele Jartoux care se întorsese în Europa dintr-o misiune în China. Odată cu descoperirea ginsengului sălbatic aproape în Canada, aproape de Montreal, în pădurile din lemn masiv, a început un comerț înfloritor cu această plantă, al doilea după comerțul cu blănuri. Iată câteva beneficii uriașe ale ginsengului: înlătură efectele de îmbătrânire ale organismului, intensifică activitatea sistemului imunitar, mărește performanțele sportive și înlătură oboseala musculară, echilibrează procesele metabolice, este un bun afrodisiac, stimulează digestia, crește performanțele memoriei.

This post is also available in: Engleză