Ginkgo Biloba

Denumită și arborele sfânt al vieții, despre ginkgo biloba s-a pomenit pentru prima dată în urmă cu trei secole, când primul copac a fost plantat în pământ european pentru a decora o grădină botanică. Deși nimeni nu bănuia ce se va întâmpla, minunatul copăcel a atras atenția numeroșilor specialiști care au confirmat totodată și proprietățile sale terapeutice ieșite din comun.

Ulterior, produsele din ginkgo biloba au devenit esențiale pentru tratarea bolilor cardiovasculare, canceroase, diabetice, ale sistemului nervos şi în energizarea şi revigorarea organismelor aflate în pragul îmbătrânirii premature. Rezistența plantei este în strânsă legătură cu calitatea substanțelor care intră în compoziția frunzelor, ceea ce a făcut ca specia să supraviețuiască atât poluării mediului cât și atacurilor paraziților și agenților patogeni.

Foarte interesant este faptul că după aruncarea bombei atomice în 1945 asupra orașului Hiroshima singurul supraviețuitor a fost un micuț arbore de ginkgo biloba, care se afla la doar 30 de metri de locul căderii bombei, copac care la doar un an de la tragedie a înmugurit fără să sufere nici o modificație genetică. În China se numeşte „arborele pagodelor“ şi „arborele celor 40 de steme“, în Japonia este numit „arborele templier“, „caisa argintie“ şi „urechea elefantului“ iar în restul țărilor este cunoscut sub denumirea de „arborele de 40 de taleri“.

This post is also available in: Engleză