Ganoderma

Regele miraculos al plantelor
Așa a fost numită Ganoderma de către vechi chinezi, conștienți de proprietățile sale senzaționale pentru organismul uman.

Chiar dacă în partea de vest a lumii aceasta a fost destul de rară, cei care s-au bucurat de pe urma virtuțiilor sale vindecătoare au fost la început împărații marilor dinastii chineze și japoneze, aceștia consumând Ganoderma alături de ceaiuri lor speciale și fierturi de ciuperci pentru a obține o vitalitate crescută și o viață lungă.

Părintele agriculturii și medicinii, Shen-Nong a fost și el vrăjit de Ganoderma și drept urmare acum 2000 de ani a alcătuit așa numita Materia Medica în care a înregistrat mai mult de 300 de plante medicinale, la loc de cinste situându-se Ganoderma Lucidum.

Taoiştii au zeificat Ganoderma mai mult decât împăratul Woo Di Han, pe timpul căruia Gano a fost recunoscută că planta norocoasă cu puteri misterioase. Taoiştii considerau că prin meditaţii şi ierburi magice erau capabili să se înalţe la cer şi să devină nemuritori, de aceea au făcut toate eforturile să o cultive.

De asemenea, ciuperca a devenit talisman al păcii şi în Japonia, Coreea, ţări care împreună cu Statele Unite au pus bazele unei Asociaţii de studiu a Ganodermei.

Mitul Ganodermei este acum o realitate atât în medicina integrativă cât și în întreaga lume medico-științifică, ciuperca contribuind din plin la împlinirea unui vechi vis: cel al tinereții fără bătrânețe.

This post is also available in: Engleză