Echinacea

De ce este considerată echinaceea cea mai prețioasă plantă de leac din lume? Dintr-un motiv pe care am ajuns să-l cunoaștem toți: este un puternic stimulent imunitar. La începuturile sale, echinaceea a constituit unul dintre leacurile folosite de triburile de indieni americani, care foloseau planta pentru a vindeca tot felul de infecții, boli respiratorii sau răni.

În perioada anilor 1900, medicii din SUA au început să studieze asiduu calitățile sale terapeutice și astfel echinaceea a ajuns să fie unul dintre cele mai importante medicamente naturale ale vremii. Din păcate însă în perioada anilor 1940, când a fost o adevărată explozie a medicamentelor de sinteză, echinaceea a fost dată uitării, dar reabilitată ulterior de medicul și cercetătorul Gerhard Madaus din Bavaria, care a adus în Europa semințele de echinacea, pe care ulterior a cultivat-o și a studiat-o vreme de zeci de ani.

Munca sa a fost preluată și de alți cercetători, asa încât în momentul de față există mai mult de 50 de studii, numai despre efectele echinaceei în gripă.

This post is also available in: Engleză