Cordiceps

Supranumită și aurul medicamentelor, ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis are o istorie incredibilă. Potrivit unor relatări, crescătorii de yaci sunt cei care au observat prima dată că animalele devin mai energice și mai revigorate în timpul păscutului, lăsând să se înțeleagă faptul că acestea ar fi mâncat și cordyceps. Acesta ar fi, potrivit specialiștilor, momentul în care s-a descoperit această unică ciupercă. Primele precizări scrise ale cordycepsului apar însă prin preajma anului 620.

În acel moment, în China, ciuperca era consumată doar de împărat, care o consumă sub formă de supă, produsul sporindu-i fertilitatea. În secolul al XV-lea au apărut alte scrieri în care se relatează faptul că ciuperca crește energia și îmbunătățește starea generală de sănătate. Civilizația vestică a descoperit ciuperca în secolul al XVIII-lea, când un preot catolic a fost invitat ca oaspete de onoare la curtea Împăratului Chinez care i-a prezentat ciuperca minune.

Drept urmare, scrierile medicale din vest au început să vorbească despre aceasta. Cordyceps sinensis conține acizi grași și aminoacizi esențiali, vitaminele B1, B2, B12, E, K, minerale precum calciu, magneziu, sodiu, fier, potasiu și multe altele, enzime, steroli și proteine, elemente extrem de importante pentru buna funcționare a organismului. Cordyceps este de ajutor în afecțiuni hepatice, diabet, cancer, afecțiuni cardiace, memorie, reducerea colesterolului.

This post is also available in: Engleză