Beneficiile consumului de merișoare pentru rinichi

Ce sunt rinichii?

Rinichii sunt organe vitale situate aproape de mijlocul spatelui, chiar sub coșul coastei, unul pe fiecare parte a coloanei vertebrale. Sunt în formă de fasole și au în jur de 13 cm lungime și în jur de 8 cm lățime. Funcția lor în corp este de a filtra sângele și de a elimina deșeurile și excesul de apăRinichii sunt organe-pereche, de forma unor boabe de fasole, situate retroperitoneal, de fiecare parte a coloanei vertebrale. La adult, fiecare rinichi cântărește circa 150 g, având o lungime de 12 cm, o lățime de 6-7cm și o grosime de 3cm.

Funcția principală a rinichiului este de a elimina produșii catabolismului și excesul de apă din sânge. Rinichii filtrează circa 200 litri de sânge în fiecare zi și produc circa 2 litri de urină. Produșii catabolismului se formează în urma proceselor metabolice normale din organism. Rinichii, de asemenea, echilibrează volumul de lichide și minerale din organism, facilitând procesul de homestazie, alături de alte organe.

  • Rinichii produc câțiva hormoni cu funcții importante în organism :
  • forma activă a vitaminei D, ce reglează absorbția calciului și a fosforului din alimente, condiționând la întărirea oaselor
  • eritropoetina, ce stimulează măduva osoasă să producă celule sangvine roșii
  • renină, care reglează volumul de sânge și tensiunea arterială

Există o serie de boli care pot afecta aceste organe vitale, inclusiv pietrele la rinichi, infecții renale, cancer și insuficiență renală. O serie de suplimente și alimente naturale pot ajuta la îngrijirea rinichilor, ajută la curățare procesarea și prevenirea bolilor. Unul dintre cele mai populare și eficiente este merișorul .

Dacă ați suferit vreodată sau ați auzit despre altcineva ca sufera de o infectie la nivelul tractului urinar, atunci ați auzit probabil pe cineva spunând „încercați sucul de merișoare!” Această veche zicală vine de la ideea că acestea au proprietăți antibacteriene. Dar sunt afinele bune pentru rinichi sau este o poveste veche a soțiilor?

Ce sunt merișoarele?

Fructul roșu-negru, copt al merișorului sau Macrocarponului Vaccinium a fost folosit atât ca aliment cât și ca medicament de secole. Este originar din America de Nord și a fost inițial folosit de nativii americani pentru a trata bolile vezicii urinare și pe cele ale rinichilor. Primii coloniști din Anglia au învățat să folosească boabele atât crude cât și gătite pentru multe boli, inclusiv pierderea apetitului, probleme stomacale, tulburări de sânge și scorbut cauzate de lipsa de vitamina C.

Sunt bune merișoarele pentru rinichi?

Informațiile privind rinichii și bolile urologice americane aprobă oficial consumul de suc de merișoare pentru a elimina bacteriile responsabile de crearea infecțiilor tractului urinar (ITU) din sistemul dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit cercetărilor, acesta poate acționa ca un produs de curățare a rinichilor noștri, ajutând la eliminarea excesului de apă și la descompunerea țesutului gras.

Infecția tractului urinar reprezintă cel de-al doilea tip de infecție ca frecvență în organism, fiind motivul a aproximativ 8,1 milioane de vizite la furnizorii de servicii medicale în fiecare an. Femeile sunt predispuse mai ales la ITU din motive anatomice. Acest tip de infecție care se poate întâmpla oriunde de-a lungul tractului urinar, cum ar fi:

Vezica urinară – o infecție a vezicii urinare este, de asemenea, numită cistită sau infecție a vezicii urinare.

Rinichii – o infecție a unuia sau ambilor rinichi se numește pielonefrită sau o infecție a rinichilor.

Ureterele – tuburile care duc urina de la fiecare rinichi la vezică sunt doar rareori locul infecției.

Uretra – o infecție a tubului care golește urina de la vezică spre exterior se numește uretrită.

Extractul de merișoare

Dacă vă îndreptați către supermarketul local în căutarea sucului de afine pentru a vă vindeca de o infecție a tractului urinar, veți fi dezamăgiți. Sucul de afine este de obicei diluat cu zaharuri și sirop de porumb cu fructoză ridicată. Cantitatea reală de afine în ea este limitată. Prin urmare, ar trebui să cumpărați afine ecologice care nu sunt îndulcite sau să cumpărați afine proaspete și să faceți propriul suc folosind un extractor de suc (acesta poate fi, de asemenea, înghețat). De asemenea, puteți găti afine și le amestecați cu mere pentru a îndulci natural.

Cu toate acestea, cea mai convenabilă opțiune pentru mulți poate fi să își administreze  un supliment bazat pe merișoare. Acesta este un mod eficient de a-ți crește nivelul de antioxidanți, fără a fi necesar să bei cantități abundente de suc de afine în fiecare zi. Un studiu publicat în International Journal Immunopathology and Pharmacology a descoperit că extractele de merișoare împiedică aderarea bacteriilor pe celulele epiteliale ale rinichilor, contribuind astfel la prevenirea dezvoltării infecțiilor renale. Cercetările efectuate sugerează în plus că sucul de merișoare poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta pietre la rinichi.

Suplimentul pentru rinichi și funcția renală UriGood conține trei componente active extract din fructe de merișor canadian (200 mg ), extract din rădăcina de pătrunjel ( 25 mg )  și vitamina C ( 26 mg).

UriGood este un supliment pentru rinichi care oferă substanțe nutritive care stimulează funcția renală, sunt antioxidante și ajută la creșterea imunității.

Merișoarele vă pot ajuta să vă asigurați că rinichii funcționează eficient, prevenind dezvoltărea infecției sau a bolii. Alte avantaje pentru sănătate ale merișoarelor includ îmbunătățirea sănătății cardiace și scăderea colesterolului.